Çfarë është virusi Zika?

Zika është një virus që mund të transmetohet nga pickimi i mushkonjave tigër Aziatike. Virusi nuk transmetohet nga njeriu tek njeriu. Nëse, një mushkonjë e shëndetshme kafshohet nga një virus Zika, mushkonja bëhet edhe vetë transmetuese dhe mund të infektojë një person të shëndetshëm. Simptomat e virusit i ngjajnë atyre të gripit. Megjithatë, ajo konsiderohet jashtëzakonisht e rrezikshme për gratë shtatzëna dhe foshnjat e tyre. Duke pasur parasysh shoqërimin e virusit Zika me mikrocefali, parandalimi i përhapjes së epidemisë është i domosdoshëm, veçanërisht për gratë në prag të lindjes së fëmijëve. Kjo është arsyeja pse parandalimi kundër kësaj mushkonje është kaq i rëndësishëm. Produktet Teza Tabletë dhe Teza e lëngshme luftojnë në mënyrë efektive mushkonjat tigër Aziatike dhe reduktojnë përhapjen e tyre.

Lini një Përgjigje