Çfarë është mushkonja tigër Aziatike dhe sa e rrezikshme mund të jetë?

Kohët e fundit, mushkonja tigër Aziatike është përhapur në shumë vende. Ajo është veçanërisht agresive dhe vepron kryesisht gjatë ditës. Pickimi i saj shkakton enjtje. Zakonisht sulmon gjunjët dhe këmbët. Përveç njerëzve, mund të ushqehet me gjakun e kafshëve shtëpiake dhe zogjve. Kjo mushkonjë konsiderohet si transmetuese e shumë sëmundjeve serioze që mund të jenë fatale për njerëzit dhe kafshët, si ethet tropikale, ethet e verdha, sëmundja Chikungunya, encefaliti japonez, ethet e Nilit Perëndimor.

Lini një Përgjigje