Çfarë influencon në prezencën e insekteve në shtëpi?

Prania e insekteve varet kryesisht nga moti dhe klima. Disa prej tyre janë më të përshtatur dhe janë të pranishme gjatë gjithë vitit, ndërsa të tjerë mund të jenë joaktiv gjatë muajve të dimrit.
Shumë insekte, po ashtu tërhiqen ose ushqehen me mbeturinat dhe materialet e kalbura organike, si edhe me lloje të ndryshme ushqimesh.
Ju gjithashtu duhet të shmangni gjithmonë materialet plastike, katrama, goma, pjatat e vazove të luleve, lodrat për fëmijë dhe ulluqe të bllokuara në kopshtin ose ballkonin tuaj.
Së fundmi, nëse keni zogj në kafaze, sigurohuni që të ndryshoni ujin e tyre të paktën dy herë në javë dhe sigurisht duhet të bëni të njëjtën gjë edhe me gotat në ambjentin e jashtëm të kafshëve tuaja shtëpiake.

Lini një Përgjigje